Banner

Enquete

Het Inloophuis is:
 
Facebook

Inloggen | AanmeldenFoto gallerij

Totaal aantal bezoekers:28744
We hebben 27 gasten online

Witte Anjer

BNMO Sinterklaasfeest

Zaterdag 26 november, een gure herfstdag met veel wind en weinig zon. Het is rond het middaguur als de eerste bezoekers met hun kinderen aankomen. Als ze de Sinterklaasmuziek volgen komen ze in de kamer die helemaal versierd is voor de komst van Sint en zijn Pieten. Op tafel staan schalen met pepernoten, taaitaai poppen, speculaaspoppen en pakjes drinken voor de kinderen. In de keuken staan koffie, thee en speculaasjes voor de volwassenen. Onder het genot van een kopje thee of koffie en een koekje maken de ouders en grootouders een praatje met elkaar terwijl de kinderen vol spanning het inloophuis verkennen en steeds bij het raam naar buiten kijken om te zien of de Sint al in aantocht is.
 
Het is bijna 1 uur in de middag en de kinderen zingen uit volle borst Sinterklaasliedjes. Zou Sinterklaas ze wel gehoord hebben? Maar natuurlijk! Daar komen ze aangelopen en nog voor ze de op de deurbel kunnen drukken wordt de deur voor ze geopend. Zwarte Piet helpt Sinterklaas in de voor hem speciaal geplaatste stoel en geeft hem het Grote Boek. Het boek dat tot eind van de week nog zoek was is weer gevonden en alle kinderen die aanwezig waren stonden er in. Een jonge dame die op ballet zit en haar ouders graag helpt met koken, een jongen die op Judo zit, een klein meisje dat al heel goed kan tellen, een klein jongetje dat op schoot bij de Sint een heel zacht liedje zingt, een dametje met wokkels in haar oren en die maar wat graag Sinterklaas wilt helpen met het uitdelen van pepernoten, een heuse hulp Piet helemaal zwart geschminked die 's avonds voor het slapen gaan nog heel veel nadenkt maar een schat van een jongen is, een kleine jongen die bijna 4 wordt en sinds kort op zwemles zit, een jonge dame waarvan Sinterklaas weet wat zij heel, heel erg graag voor pakjesavond krijgt, nog een hulp Piet die later als hij groot is heel graag naar de Pieten Academie wilt en waarvan zelfs zijn Opa op schoot moest komen bij de Sint.
 
Alle 16 aanwezige kinderen, groot en klein, zaten bij de Sint op schoot en kregen allemaal een cadeautje. Toen alle kinderen bij de Sint op schoot hadden gezeten mocht Zwarte Piet van 3 naar 1 tellen, wat niet helemaal vlekkeloos ging want de Piet kon helaas nog niet zo goed tellen maar de kinderen natuurlijk wel, en bij 1 mocht iedereen zijn of haar cadeautje open maken. Hierna moest Sinterklaas helaas al weer weg, door naar andere kindjes en met zijn allen zongen we het liedje "Dag Sinterklaasje" terwijl wij hem uitzwaaiden.
 
Dag Sinterklaas! Hopelijk komt hij ons volgend jaar weer bezoeken.